• Русский
  • Қазақ
  • English

You are here

Лаборатория химических методов исследований

Физикалық және химиялық зерттеу әдістерінің зертханасы (ФХЗӘЗ) - тамақ өнімдері мен тамақ шикізатының қауіпсіздігі, сапасы мен компоненттік құрамын анықтауға мамандандырылған, аккредиттелген ғылыми-зерттеу, коммерциялық зертхана.

Зерттеліп жатқан объектілер

  • Бал және ара өнімдері
  • Майлы шикізат және майлы өнімдер
  • Ет және ет өнімдері
  • Сүт және сүт өнімдері

Зертханалық топ құрамын химия, экология, биология және биотехнология саласындағы PhD докторлар, магистрлер мен бакалаврларын қосқанда 10 жоғары білікті мамандар құрайды. Біздің мамандар АҚШ, Қытай, Франция, Италия, Испания, Жапония, Чехия, Ресей Федерациясы және Украинаның жетекші университеттері мен ғылыми орталықтарында тағылымдамадан өту арқылы өздерінің білімдері мен тәжірибелік дағдыларын үнемі жетілдіріп отырады.

  

  

Зертхана алдыңғы қатарлы өндірушілердің (Agilent Technology inc., Bruker, Shimadzu, Analytik Jena және т.б.) жоғары дәлдіктегі аналитикалық жабдықтарымен, соның ішінде газ және сұйық хроматография жабдықтарымен, атомды сіңіру спектрометрімен және май мен ақуызды анықтайтын автоматты құрылғылармен (Соксклет аппараттары және Kjeldahl), иммунды ферментті анализатор және т.б. жабдықталған.

Зертхана тамақ өнімінің қауіпсіздігі мен сапасын анықтау қызметін ұсынады:

Органолептикалық көрсеткіштер

• сыртқы түрі

• дәмі

• хош иісі

• консистенциясы

• механикалық қоспалардың болуы және ашыту белгілері

Физикалық және химиялық көрсеткіштер

• ылғал мен құрғақ заттың массалық үлесі

• майдың  массалық үлесі

• тығыздығы

• ақуыздың массалық үлесі

• төмендететін қанттардың массалық үлесі

• сахарозаның массалық үлесі

• диастаза саны

• гидроксиметил фурфурфуролдың массалық үлесі (ГМФ)

• ГМФ көлемдік анықтау

• бос қышқылдық

• электр өткізгіштік

Антибиотиктер мен дәрілердің қалдықтарын анықтау
• тетрациклин
• левомицетин (хлорамфеникол)
• пенициллин
• стрептомицин

Токсикалық элементтер

• қорғасын

• кадмий

• мышьяк

• қалайы

• мырыш

• сынап

Пестицидтер
• гексахлорциклогексан (α,β,ℽ - изомерлері)
• ДДТ және оның метаболиттері

Аминоқышқылдық құрамы
• пролиннің массалық үлесі
• жалпы аминоқышқылдық құрамы

Консерванттар
• бензой қышқылы
• сорбин қышқылы

Сүт және сүт өнімдерінің фальсификациясын анықтау

• май фазасының май қышқылдық құрамы

• май қышқылдарының транс изомерлері

• фитостеролдар (өсімдік майының көрсеткіштері)

Балдың ботаникалық шығу тегі

• тозаң дәндерін микроскопиялық талдау, санау және сәйкестендіру

•балға тауарлы қанттың қосылуымен бұрмалануын анықтау

 

Зертханалық зерттеулер жүргізу және тест бағасының сұранысын сұрау, аналитикалық жабдықпен жұмыс жасау, ғылыми-зерттеу практикалық сабақтарды ұйымдастыру және оқыту, басқа да мәселелер бойынша төмендегі мекен-жайға хабарласыңыз:

Зертхананың электронды адресі: antigen.chem@gmail.com

Зертхана телефоны:  +7 727 341 05 99/407